0

Gør din cykel klar til foråret

(0 produkter)

En pumpet og smurt cykel kører bare bedst. Vi har samlet alt, hvad du behøver for at gøre cyklen klar til foråret og sommeren. Vi står klar på værkstedet til at hjælpe dig og laver gerne en forårsklargøring eller et grundigt service på din cykel. Alle cykler er velkomne. 

Kan du også mærke foråret? Hvis du ikke har opdaget, at det begynder at spire i haven, har du sikkert mærket, at solskinsvejret får det til at krible i cykelbenene. Men er din cykel også klar til foråret?

Book tid til service nu

Sådan gør du din cykel forårsklar


Ring nu Send e-mail

Giv din cykel en grundig vask. Opgaven er i store træk den sammen, uanset om du har en racercykel, mountainbike eller helt almindelig hverdagscykel.

Når du gør din cykel forårsklar, er det ofte en fordel at starte med at få den vasket. Affedt kæden med en degreaser og vask cyklen med en cykelsæbe. Herefter kan du tørre den og smøre den. Kæden skal smøres med en god kædeolie og cyklens andre bevægelige dele skal smøres med en multiolie.

Her får du lige de vigtigste huskeregler:

  • Vask både kæde og tandhjul grundigt
  • Husk også at få vasket hjulene.
  • Fjern alle rester af vinterens salt.
  • Tør cyklen godt af med en klud.
  • Smør til sidst kæden.

Du kan komme langt med en almindelig klud, børste og en spand med varmt sæbevand. Du kan også se nærmere på vores produkter til vask og vedligeholdelse.

 

Tjek dine dæk og gør cyklen forårsklar

Kig dine dæk godt efter for sten og skader, inden du pumper dem. Er dækket slidt, eller kan det holde endnu en sommer? Nu kan du pumpe cyklen. På dæksiderne står dækkets anbefalede dæktryk i bar eller PSI. Find nye dæk til din cykel eller opgrader værkstedet med en ny cykelpumpe og lappegrej.

 

Kontrol af lys, bremser og gear på din cykel

Kontroller herefter cyklens gear, bremser og lys. Gearene skal skifte let og præcist. Bremserne skal stoppe cyklen hurtigt og effektivt og må samtidig ikke slæbe. Lyser lygterne klart og tydeligt? Cykellygter skal være synlige på 300 meters afstand.

En cykelvask kan du nemt klare selv. Men til forårsklargøring bør du også overveje at involvere din lokale cykelmekaniker til at give kæde og gear en opstramning.

 

Har du brug for hjælp fra dine eksperter Thomas og Søren?

Lad os lave en forårsklargøring af din cykel. Så slipper du for besværet og sorte fingre. Bestil tid på værkstedet på telefon 97191180 eller book en afhentning her. Så henter vi din cykel og laver en grundig forårsklargøring.