0

Smør kæden

"En velsmurt kæde kører bare bedre og holder længere."
Valg af kædeolie er et stort emne iblandt mange cyklister. Nogen er til en våd smørring med olie og andre sværger til vokssmørring. En ting er sikkert, smør kæden! - så kører den bedre og holder længere.

Når du smørrer din kæde skaber du en smørrefilm imellem cyklens kæde og tandhjul som mindsker slid og får kæden til at køre lettere. Når smørrefilmen er brudt eller helt vasket væk, vil kæden kunne give pive-lyde og køre sejere. Denne ekstra friktion øger slidet på kæde og tandhjul enormt og du får færre kilometer ud af dit kædetræk.

Rengør kæden med en kæderens (hvis kæden er meget beskidt) eller opvaskemiddel og vand før smørring. Tør kæden af med en gammel klud så den er tør og påfør et tyndt og jævnt lag af din kædeolie eller voks og lad virke som foreskrevet på flasken. Mange voksolier kræver nogle timer til tørring/hærdning før du cykler.

Hvor tit skal jeg smørre min cykels kæde? 

Om sommeren med tørt og godt vejr, kan du ofte nøjes med at smørre din kæde et par gange om måneden hvis du cykler meget. I det tidlige forår, efterår og vinter udsættes cyklen ofte for meget mere fugtigt vejr, skidt og slat og skal smørres oftere. Cykler du dagligt, vil du oplave at skulle smørre flere gnage om ugen for at undgå at olien er vasket helt af kæden.

Vi anbefaler

Danco Oil's Bike Oil er vores favorit. Bike Oil er en rigtig olie tilsat TEC2000 adjektiv har har nogle suveræne egenskaber som nedsat friktion imellem kæde og tandhjul og en stor slidstyrke og bæreevne hvor det tager mange kilometer for kæden at trykke igennem smørrefilmen.

Rengør din cykelkæde med kæderens og vand, og tør herefter af med en gammel klud så kæden er tør. Påfør et tyndt lag Bike Oil på cykelkæden, olien fordeler sig hurtigt og skaber en god smørrefilm på kæden. Du kan smørre umiddelbart før din cykletur.

Får du hældt for meget olie over kæden kan du blot tørre efter med en gammelklud så du fjerner den overskydende olie. Så undgår du at støv og skidt samles omkring kæde og tandhjul.