0

Sidder din cykelhjelm rigtigt?

Godt arbejde! Når du læser denne artikel, kører du sandsynligvis med cykelhjelm. Det er vigtigt – også selvom du kun færdes på stier uden biler. En gren på vejen eller et hul, kan også få dig til at miste balancen.

Når du kører med cykelhjelm, øger du din egen sikkerhed. Det er dog ikke helt uvæsentligt, hvordan den sidder på dit hoved – eller på dit barns hoved. Er cykelhjelmen ikke placeret og indstillet korrekt, mindsker det dens sikkerhed.

Så lad os lige få styr på, hvordan den skal sidde.

Sådan skal din cykelhjelm sidde

Vi har lavet tre simple trin, så du får indstillet din eller dit barn cykelhjelm rigtigt. Når du køber en ny voksenhjelm eller børnehjelm i butikken, hjælper vi naturligvis gerne med korrekt indstilling, så den er sikker at cykle med fra starten.

1. Skub hjelmen ned i panden og stram nakkespændet

Første trin er at få cykelhjelmen placeret rigtigt på hovedet. Her går det allerede galt for mange. Du skal have cykelhjelmen ned, så den dækker panden. Der skal blot være cirka to fingre mellem dine øjenbryn og hjelmens kant.

Herefter skal du spænde din cykelhjelm i nakken. Den skal sidde fast, så hjelmen ikke skifter position. Men det må naturligvis ikke være så stramt, at det bliver ubehageligt.

Når hjelmen sidder godt nede i panden og fast på hovedet, er du bedre sikret, hvis uheldet er ude Hjelmen er ikke til meget gavn, hvis den sidder helt omme i nakken, når du falder ud over styret.

2. Justér hjelmstropperne

Næste trin handler om stropperne på siden af hovedet. De skal sikre, at din cykelhjelm bliver siddende på hovedet, hvis du skulle være uheldig at vælte. Spændet, der samler stropperne på hver side af hovedet, skal spændes lige under øret på begge side.

Det skal som i første punkt stadig føles behageligt.

3. Indstilling af hagespændet

Nu mangler du blot den sidste del af indstillingen. Vi er nået til hagespændet, der har til opgave at holde stropperne på siden af hovedet på plads.

Start med at lukke spænde med god afstand til hagen. Din cykelhjelm kan både have et klikspænde eller magnetspænde. Det har ingen betydning her. Indstillingen er den samme.

Stram stroppen under hagen til, så der kun er plads til to fingre mellem stroppen og din hage. Det kan føles stramt til en start, men det er for at undgå, at spændet skubber sig ud over hagen, hvis du vælter på cykel.

Find din nye cykelhjelm

Driller det med indstillingen af din cykelhjelm, står vi naturligvis altid klar til at hjælpe hos Kibæk Cykler. Kom ind forbi butikken, så sikrer vi, at din hjelm sidder både sikkert og komfortabelt.

Er du på udkig efter en ny cykel? Der findes et væld af muligheder. Design, sikkerhed, form og ventilation er blot nogle af deres forskelligheder. Besøg os i butikken eller find din favorit her på webshoppen.

Se alle cykelhjelme