0

Kom godt afsted på cykelferie

Der findes masser af skønne feriedestinationer, når turen tilbringes på to hjul. Det gælder både i udlandet og herhjemme i Danmark. Flere og flere vælger i dag at bruge eksempelvis sommerferien på en cykelferie – og det vil vi naturligvis gerne bakke op om. Derfor for vi samlet et par gode råd inden afgang.

Planlæg jeres cykeltur

Inden afgang er det en rigtig god idé at sætte sig et mål. Du behøver ikke have ruten planlagt ned i mindste detalje, men beslut eventuelt, hvor langt du skal nå pr. dag eller udvælg nogle fixpunkter med seværdigheder, gode steder til frokost eller lignende.

Med planlægning får du også mulighed for at tjekke op på gode cykelruter, så turen ikke kun går via en lang og kedelig landevej.

Her er et par spørgsmål, som du og din(e) rejsemakker(e) med fordel kan stille:

  • Hvor skal I cykler hen?
  • Hvor lange skal dagsetaperne være?
  • Skal I cykle alle dage eller lægge et par fridage ind?
  • Skal der bookes overnatninger hjemmefra?
  • Skal jeres cykler have et servicetjek inden afgang?

Cykelferie med børn

Skal du have hele familien med på cykelferie? Rigtig god idé. Det er en skøn måde for børn at opleve natur og landskaber. Der er bare lige et par ting, som du skal være opmærksom på.

Du skal først og fremmest overveje distancerne. Et 8-årigt barn kan eksempelvis godt cykler 30 km på en dag i et roligt tempo og et par pauser undervejs. De større børn på 12-14 år kan cykle på lige fod med de voksne, når både motivation og form er på plads.

Til de mindre børn anbefaler vi en cykelanhænger eller barnestol. I cykelanhængere med 1-2 sæder kan børnene sidde og hygge sig med legetøj eller en snack undervejs. I barnestolen kommer børnene tættere på, og I kan have en hyggelig snak om alt det, I ser og oplever på turen.

Skal børnene selv cykle er det vigtigt med en cykel, der passer. Hvis den er for stor eller for lille bliver kørestillingen anstrengende eller giver dårlig kontrol. Undgå derudover tung eller stor bagage på børnecykler. En lille cykeltaske eller rygsæk kan de dog sagtens håndtere.

Og husk endelig masser af pauser til at opleve området, bade på en strand eller få en is. Det vigtigste med cykelferien er, at alle får en hyggelig oplevelse med hjem.

Pakkeliste til cykelferie

Cykelferien bliver også kun sjovere, når du har det rigtige udstyr med. Vi har lavet en pakkeliste til cykelferie, som du med fordel kan tage et kig på.

Husk, at du skal pakke cyklerne fornuftigt, når I kører afsted. Ellers kan det både blive farligt og irriterende. Som tommelfingerregel anbefaler vi 10-15 kg bagage pr. cykel – og de mange kilo skal naturligvis fordeles på flere og gerne lavthængende cykeltasker. Kom endelig forbi butikken med din cykel, så tager vi en god snak om mulighederne for bagage.

Udover gode cykeltasker er der også lidt andet udstyr, du bør have med på cykelferie.

Først og fremmest skal du huske en god cykelhjelm til alle deltagere. De fås heldigvis i mange flotte designs og med god ventilation, så turen også bliver rar i sommervarmen.

Det er ikke en nødvendigvis med ”rigtigt cykeltøj”, men det kan være guld værd med et par cykelhandsker og cykelbukser til de lange ture. Så undgår du den værste ømhed.

Flere sætter også pris på en cykelcomputer, der kan monteres på styret. Herpå kan du både følge distance og hastighed. Det kan give lidt ekstra moral undervejs. Derudover kan du hos Kibæk Cykler også finde en god cykelcomputer med GPS. Så har du samtidig navigation lige ved hånden.

En cykel til alle underlag

På cykelferie kommer du helt sikkert både til at køre på asfaltveje, grusstier og lignende. Derfor skal du have en cykel, der giver dig komfort på alle underlag, og som samtidig kan klare din oppakning.

Hos Kibæk Cykler anbefaler vi derfor ofte de populære hybridcykler, når snakken falder på cykelferie. Cyklerne kan køre alle steder og nemt udstyres med skærme eller tasker.

Det er en sammensmeltning af de gode egenskaber fra både mountainbike, racer og citybike. Du kan se et par forslag lige her:

TREK Dual Sport 2
4.499,00 kr.

Se på webshoppen

Morrison T 5.0 Plus
7.499,00 kr.

Se på webshoppen

 

Altid klar til at hjælpe

Har du planer om en cykelferie i år? Så kom endelig forbi butikken. Vi hjælper gerne med gode råd om oppakning, cykelvalg og cykelruter, hvis det er et område, vi selv har været i. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os på 97 19 11 80 eller info@kibaek-cykler.dk med dine spørgsmål.