0

Kører du MTB i mørket?

Du kan sagtens fortsætte med at køre sjove ture på din mountainbike i efteråret og vinterens lidt mørkere tid. Det handler primært om to ting: At du bliver set, og at du kan se. Vi har samlet et par gode råd til at gøre din ture lidt sikrere i mørket.

Er du ny på mountainbike og spor, anbefaler vi dog stadig, at du kører i de lyse timer – og gerne sammen med andre.

Brug gode cykellygter

Når du tager mountainbiken med i skoven i efteråret og om vinteren, er det vigtigt at kunne se både spor og uventede udfordringer som huller eller rødder. Det kræver en kraftig og effektiv cykellygte.

Med det rigtig lys får du nemmere ved at reagere på sporets udfordringer.

Pandelampe

Med en pandelampe kan du nemt lyse omgivelserne op. Der findes flere modeller, som kan monteres på din hjelm uden at være for tunge. Vælg eksempelvis en model, som kan betjenes fra styret. Fordelen ved lys på hjelmen er, at det altid følger den retning, du kigger i.

Mountainbike cykellygter

Du kan også vælge en kraftig cykellygte, som monteres på styret af din mountainbike. Vi anbefaler, at du kigger en lygte med høj lysstyrke og en bred lyskegle. Lygterne lades op hjemmefra, men nogle fås også med et ekstra batteri, der kan monteres på stellet.


Magicshine MJ-900 Adventure Light 1200 lumen
kr. 599,-

Se på webshoppen


Smart SuperFlash LED 700 lumen forlygte
kr. 399,-

Se på webshoppen

Besøg os endelig i butikken, så tager vi en god snak om cykellygter og mountainbikes. Du er også velkommen til at kontakte os på 9719 1180 eller info@kibeak-cykler.dk.

Lad andre se dig med lys på cyklen

Det er ikke blot dig, der skal kunne se, hvor du cykler. Det skal andre også kunne. Det gælder både på skovvejen, landevejen og cykelstien. Vi hjælper gerne med at finde det helt rigtige sæt cykellygter, som ikke hæmmer din performance på cyklen.

Husk, at der kan være stor forskel på cykellygter til skoven og til vejen, så du ikke blænder andre trafikanter med det kraftige lys fra eksempelvis din pandelampe.


Bontrager Ion Comp R / Flare R City lygtesæt
kr. 849,-

Se på webshoppen


Bontrager Ion Pro RT og Flare RT lygtesæt
kr. 1.299,-

Se på webshoppen

Mangler du en fed mountainbike at sætte dine nye cykellygter på? Så hjælper vi naturligvis også gerne med det.

Kør sikkert på mountainbike

Et sæt gode cykellygter kan gøre meget for din sikkerhed – men der er et par ting mere, som kan gøre din tur endnu mere sikker.

Først og fremmest kan det være en fordel at køre en rute, du allerede kender fra cykelture i de lyse timer. Så farer du ikke vild eller bliver overrasket over skarpe sving. Og lad dig ikke snyde af, at du kører din vante og ”kedelige” rute. Den kan pludselig opleves helt anderledes i efterårsmørket.

Derudover er det altid en rigtig god idé at køre mountainbike sammen med andre. Det er både sjovt og selskabeligt at have nogen, som du kan dele oplevelsen med. Samtidig giver det en ekstra sikkerhed for jer alle. Mountainbike kan give lidt knubs, hvis du bliver smidt af jernhesten. I en gruppe eller bare som to gode kammerater kan I sikre at alle kommer godt hjem.

Husk altid at tjekke reglerne for din skov. Det er ikke alle steder, du må færdes efter solnedgang.