0

10 hurtige til vintercyklisten

Der er ingen grund til at frygte vinteren og efteråret på cykelstier og landeveje. Derfor har vi samlet 10 hurtige tips til dig, der gerne vil fortsætte med at cykle sikkert året rundt.

1. Husk din cykelhjelm. Det gælder både sommer og vinter. Du behøver ikke selv være skyld i et styrt. Så på med hjelmen og vær et godt eksempel for alle andre.

2. Tænd dine cykellygter. Med et par gode og godkendte cykellygter kan andre trafikanter meget nemmere se dig. Du behøver ikke vente til mørkets frembrud med at tænde dine cykellygter. På en grå efterårsdag gø de dig også mere synlig. Se alle vores lygtesæt.

3. Giv dig god tid. Vi laver fejl, når tingene skal gå stærkt. Det gælder også på cykel.

4. Undgå skarpe sving. Med nedfaldne blade, regn og frost kan veje og cykelstier nemt blive glatte. Sving i en blød bue uden for meget fart.

5. Tjek dine bremser. Lav jævnligt dine bremser et tjek. Det handler om sikkerhed og bør faktisk gøres året rundt.

6. Brems forsigtigt. Vi er ikke helt færdige med bremserne. Husk også, at bremse i god tid. Brug gerne for- og bagbremsen sammen med forsigtige tryk. Det giver dig bedre kontrol og mindre risiko for at falde på de glatte veje.

7. Mindre oppakning. Giv dig bedre kontrol over cyklen ved at mindske den ekstra vægt i cykelkurven – uanset om den sidder foran eller bag på. Har du brug for oppakning, bør du overveje en rygsæk.

8. Skift til vinterdæk. Ja, vi snakker stadig om cykler. Mange ved endnu ikke, at der også findes vinterdæk til cykler. De har et grovere og dybere dækmønster, som giver dig bedre vejgreb. Til nogle cykler kan du endda få pigdæk. Kontakt os for at finde de helt rigtige dæk til din cykel.

9. Få smurt din cykel. Alle cykler kører lige lidt bedre, når de bliver smurt jævnligt. Giv både kæde, kabler og lås lidt pleje året rundt. Find de nødvendige plejeprodukter.

10. Den rette sadelhøjde. Du skal selvfølgelig altid sidde godt på din cykel. Men om vinteren er det endnu vigtigere med den korrekte sadelhøjde. Det giver dig større kontrol og bedre sikkerhed på vinterens glatte veje.